Категории

ОЩЕ ДВА БЛОКА БЯХАСАНИРАНИ В ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

05 Октомври 2018 | 13:41 Прочетена: 139

В Общинска администрация – град Етрополе бе подписан Констативен акт за установяване на годността на строежа Приложение №15 по изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Община Етрополе.
Срещата между екипите на община Етрополе и екипа на Софийска област се състоя на 4 октомври 2018 година. Официалния старт на срещата бе даден с подписването на Констативен акт за установяване на годността на строежа Приложение №15 към  чл. 7, ал. 3, т.15 за строеж „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност на „бл.5 и бл.6 в квартал 13“ и „бл. 23 в квартал 8/178.
На срещата присъстваха заместник – кметът на Общината инж. Стефан Борисов, заместник – областния управител на София област г-жа Галя Георгиева и екипите на двете институции ангажирани с изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, представители на фирмите „МАРИДЕЛ 2012“ ЕООД и „КЛИМАТРОНИК“ ЕООД изпълняващи строителството, представители на строителния надзор от ДЗЗД „СУПЕРБИЛД“. Инвеститорския контрол по изпълнението на проекта се е извършвал от Община Етрополе.
След приключване на срещата заместник – кметът и заместник – областния управител посетиха вече завършените блокове. Чрез изпълнение на мерките, заложени в проекта, се осигурява съвременна, икономически и енергийно ефективна среда в двете сгради, което ще доведе до гарантирано намаляване на енергопотреблението. Мерките, които са реализирани са, както следва:
•    конструктивно укрепване на сградата;
•    обновяване на общите части на сградата;
•    топлоизолация и подмяна на дограма;
•    ремонт и подмяна на вътрешни инсталации  и връзки към системите за топлоснабдяване в общите части;
•    ремонт на електроинсталацията в общите части.

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?