Категории

МИНИСТЪРЪТ НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА БИСЕР ПЕТКОВ ПОСЕТИ ДОМ ЗА СТАРИ ХОРА – ГРАД ЕТРОПОЛЕ

01 Октомври 2018 | 16:00 Прочетена: 437

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посети Домът за възрастни хора  в град Етрополе. Поводът на срещата и неговата визита на територията на Община Етрополе бе Международният ден на възрастните хора, който се чества на 1 октомври.
По стара българска традиция Министърът и гостите в Дома за стари хора бяха посрещнати с питка и мед. Министър Петков лично поздрави всеки един от потребителите на Дома.  Той им честити празника и им пожела много здраве, късмет и благоденствие. „Радвам се, че съм сред Вас на Вашия ден, на Вашия празник, за да Ви благодаря, че Вие сте хората, които сте се грижили за нас“, бяха част от думите на министър Петков. Господин Петков поздрави г-жа Цветелина Петкова – Директор на Дома за стари хора, за прекрасната атмосфера и грижите, които осигуряват на възрастните хора възможност за спокоен и пълноценен живот. На срещата възрастните хора имаха възможността да зададат своите въпроси към министъра и естествено да получат отговори.
На срещата присъстваха инж. Стефан Борисов – заместник – кмет на Община Етрополе, г-жа Мариана Драганска – Секретар на Община Етрополе, г-жа Росица Иванова – Началник отдел „Социална политика, спорт и туризъм“, г-жа Галина Павлова – Директор на дирекция „Социално подпомагане“ – град Етрополе, Росица Драганска – Началник отдел „Социална закрила“, директори и управители на институции в града.
По случай празника на възрастните хора Бисер Петков поднесе подарък – икона на Света „Мина“, която да ги закриля. На възрастните хора бяха поднесени вкусни торти, за да се почерпят за своя празник.
Г-жа Цветелина Петкова – Директор на Дома за стари хора благодари на Министерството на труда и социалната политика в лицето на Министъра на труда и социалната политика за честа,  че именно днес на празника посещават Дома.  Г-жа Петкова благодари и за оказваното съдействие и помощ при полагането на грижи за възрастните хора.  Министърът бе запознат с историята на Дома и колко са неговите потребители. Министърът получи и скромен подарък от потребителите и ръководството на Дома, а именно колаж от техни снимки, които да останат за спомен от неговото посещение.
Заместник – кметът на Община Етрополе Стефан Борисов прочете поздравителен адрес от името на Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров по повод празника. Заместник – кметът Борисов пожела на всички да бъдат здрави и щастливи. Поздравителният адрес заедно с красиво цвете бяха връчени на г-жа Петкова. На възрастните хора ръководството на Общината поднесе вкусни лакомства.
Празничната програма продължи със забавна сценка, песни и стихове, които бяха изпълнени от потребителите.

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?