Категории

ДЕМОНСТРАТИВНО УЧЕНИЕ И ЗАНЯТИЕ ЗА ГАСЕНЕ НА ПОЖАР И ЕВАКУАЦИЯ НА ДЕЦА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „ЕДЕЛВАЙС“

14 Септември 2018 | 14:02 Прочетена: 163

Едно от мероприятията заложени в програмата за отбелязване на „Седмица на пожарната безопасност“ бе демонстративно учение и занятие за гасене на пожар и евакуация на деца от Детска градина „Еделвайс“.
Инж. Ивайло Диков – Началник на РС „ПБЗН“ – град Етрополе заедно с оперативния си екип проиграха демонстративно пожаротехническо занятие за гасене на пожар.  След подаден звуков сигнал за опасност от пожар, децата бяха изведени на безопасно място в двора на Детската градина, като в ръцете си държаха мокри кърпи, които бяха долепени плътно до устните им, за да предпазват от вдишване на димни газове.  Инж. Диков и екипът му показаха как се провеждат някои пожарогасителни и аварийно - спасителни дейности за конкретния обект. Началникът на РС „ПБЗН“ обясни на децата какво означава професията „пожарникар“ на разбираем детски език, начина на работа, устройството на пожарния автомобил и различното пожаро-техническо въоръжение в автомобила за извършване на пожарогасителни и спасителни дейности.
Най – любопитното нещо за децата се оказа пожарния автомобил. Децата имаха възможността да се качат в пожарния автомобил с помощта на огнеборците, което бе истинско възхищение за тях, че успяха да се качат и да се докоснат до пожарната кола.  Преди това, децата които пожелаха си сложиха касата на пожарникарите, с което очите им засияха от радост и щастие.
Директорът на Детската градина г-жа Татяна Маринова благодари от името на целия екип в детското заведение за учебното занятие, което проведоха местната противопожарна служба.
 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?