Категории

ДЕТСКИ ПРАЗНИК БЕ ОРГАНИЗИРАН В ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ

04 Юни 2018 | 15:50 Прочетена: 178

Прекрасна шоу Програма по повод Международният ден на детето се проведе на Централния площад в града. Много държави по света отбелязват този празник в чест на малчуганите и тяхната защита. Международният ден за защита на децата се чества на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер. Води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, която се провежда през 1925 г. в Женева (Швейцария).
В България денят става популярен след 1949 година, когато Москва обявява, че 1 юни се приема за Международен ден за защита на децата. Почти не е придавана политическа окраска при честването му. След промяната на политическата система в тези страни празникът е съхранен. Този ден е един от най-запазените празници за децата.
Тази година бе сътворен един прекрасен и различен 1 юни. Шоу програмата бе под надслов „От децата за децата“. Танцьорите от ТА „Балканска младост“ бяха облечени в различни костюми, разхождайки се из Централния площад те се снимаха със всички деца и раздаваха различни лакомства на малчуганите, които бяха подсигурени от Община Етрополе. Водещ на прекрасната програма бе Иванка Георгиева. Шоу програмата включваше различни състезания и игри.
Първото състезание беше между две деца да подредят най-бързо оставените на масите пред тях букви. Получи се „Първи юни”. Последва раздухването от масите на празни пластмасови чаши с въздуха от надутите от всеки състезател балон. Победител излезе вятърът, който раздуха наведнъж всички чаши от масите. Бързо, по-бързо, най-бързо изпълнение на популярна детска песничка, която „зарази” и публиката - като малки и големи пееха и играеха заедно с изпълнителите от естрадата. Имаше и надбягване в чували. И пълнене на чаши с вода с помощта на домакинска гъба. Друга интересна игра за децата беше изяждането на две три бисквити и след това трябва да свирнеш с уста. „Баба Яга“ накара всяко едно от децата да изпълнят стихотворения или песничка. Победителите в отделните игри бяха наградени с грамоти и лакомства. 
Междувременно докато провеждаха всички тези игри, всяко дете, което желаеше можеше да бъде нарисувано от участници в школата за изобразително изкуство на учителя от СУ „Христо Ясенов” Николай Георгиев. Имаше и състезание, в което публиката трябваше да определи победителя чрез ръкопляскане като те бе свързано с обличането на приказен костюм.

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?