Категории

Удари първият училищен звънец в ОУ „Георги Бенковски” – село Малки Искър

15 Септември 2020 | 15:11 Прочетена: 31

 

За поредна година на 15-ти септември дворът на ОУ „Георги Бенковски“ бе пъстър и шумен, но различен. За децата разликите не са съществени. Важното е, че се събират заедно. Различното е, че  днес влязоха за първи път в клас с нов урок, научен в аванс…..да опазят живота и здравето си.   

 

Гости на откриването на учебната година бяха г-жа Росица Иванова – Началник отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности и туризъм” и г-н Марин Маринов - Кмет на с. Малки Искър. Извънредните мерки и пандемията не можаха да помрачат празника, той беше също толкова тържествен, както преди – със задължителното внасяне на училищното знаме, издигане на националния флаг под звуците на химна на РБългария и кратката програма, подготвена от малките първокласници.

 

Малките ученици получиха и своята първа книжка, подарена от кмета на община Етрополе - г-н Димитър Димитров. Да им върви по вода, пожела г-жа Р.Иванова, като плисна менчето с вода, а господин Маринов удари първия училищен звънец. 
След вкусната пита и сол, всички ученици от първи клас преминаха през прозорчето на познанието, за да поемат по дългия път на знаещите, можещите и успелите хора!
Честит първи учебен ден!

 

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?