Категории

Първият училищен звънец удари за учениците на ОУ „Христо Ботев” – село Лопян

15 Септември 2020 | 15:07 Прочетена: 31

 

На 15-ти септември 2020 в ОУ „Христо Ботев“ - с.Лопян удари  училищното звънче, за да  поведе към необятните простори на учението, знанието, добротата и  човечността 135 деца и ученици. Тържеството започна с химна на Република България, вдигане на националния флаг и посрещане знамето на училището. Приветствие към учениците и гостите поднесе Мария Фердинандова – директор на училището. Г-жа Фердинандова вдъхна увереност на първокласниците и едновременно с това благодари за доверието и подкрепата от страна на всички родители.

 

Поздравителен адрес от името на Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров бе прочетен от Росица Иванова – Началник отдел „Образование, здравеопазване, социални дейности и туризъм”. Цветелина Цакова – кмет на село Лопян, засвидетелства уважението си към учителите и пожела на учениците една вълнуваща и незабравима учебна година.

 

Отслужена бе и литургия за здраве и благоденствие от отец Христо.

 

Празничната програма обединяваше в едно песни и стихотворения, които учениците изпълниха с огромно вълнение пред своите учители. След като г-жа Мария Фердинандова предаде ключа на знанието на най-малките, а именно първокласниците, първият звънец зазвуча и всички трепетно прекрачиха училищния праг.

 

 От името на Кмета на Общината бяха раздадени книжки на всички първокласници. По стар народен обичай, за късмет и благоденствие, всяко ново начало се благославя.  Както е вкусна питката, създадена от грижовните ръце на българката, така да са сладки нашите  училищни дни!Нека е спорна и успешна, ползотворна и благодатна  новата  учебна година.

 

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?