Категории

ПГ „ТОДОР ПЕЕВ” ОТКРИ ТЪРЖЕСТВЕНО УЧЕБНАТА ГОДИНА

15 Септември 2020 | 16:03 Прочетена: 62

 

Отново е 15-ти септември! С вдигане на Националното знаме на Република България и посрещане знамето на училището бе даден старта на тържествения 15-ти септември в Професионалната гимназия „Тодор Пеев”. Новината, че от тази учебна 2020/2021 година в Етрополската професионална гимназия „Тодор Пеев” се въвежда и дуална форма на обучение, съобщи при приветственото си слово директорката Десислава Найденова.

 

По традиция, тържествен водосвет бе отслужен от отец Огнян за здраве, успехи и благоденствие през настоящата учебна година. Тържественият ден бе уважен от Росица Христова – заместник-кмет и Нели Сейменарова – началник-отдел „Финансово-счетоводна дейност, бюджет и човешки ресурси”, Даниела Горанова и Тодорка Владимирова – представители на Елаците-МЕД АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Росица Христова връчи на ръководството на училището поздравителен адрес от кмета на община Етрополе Димитър Димитров и красив букет цветя.

 

През учебната 2020/2021 година са записани в две паралелки за VІІІ клас 50 ученика, които ще се обучават в две форми: обикновена и дуална. Дуалната форма, която придобива все по-широко приложение в образованието на страната, ще се осъществява благодарение подкрепата на Елаците-МЕД АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД.

 

След изпращане на училищното знаме, първи влязоха в класните стаи учениците от бъдещите осми класове. Бяха посрещнати по стар български обичай, с хляб и сол.

 

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?