Категории

9 МАЙ – ДЕН НА ПОБЕДАТА И ДЕН НА ЕВРОПА

09 Май 2020 | 15:08 Прочетена: 456

 

На 9 май отбелязваме Ден на Победата и Ден на Европа.  В знак на почит и уважение цветя пред Паметника на загиналите във войните бяха поднесени цветя от името на Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров и председателя на Общински съвет – Етрополе Марин Маринов,  Ветераните във войните, Общински съвет на БСП – Етрополе, Движение Русофили и други. 

 

            Поздравителен адрес по повод от празника от Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров „УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Имам удоволствието да Ви поздравя по случай 9 май - Ден на Европа и Ден на победата над фашизма във Втората световна война!

 

Войната вече е история, но споменът е жив и ще се пази от поколенията.Днес свеждаме глава в знак на признателност и уважение към многобройните, знайни и незнайни воини, дали живота си за нашата свобода.

 

Този ден ни задължава да отдадем заслужено признание на Съветската армия и Съюзниците за приноса им за спечелването на нашата свобода.
„Никой не е забравен и нищо не е забравено“ са не само думи, но и задължение да работим за мирното бъдеще на Европа!

 

В този празничен ден, желая на всички Вас да бъдете по-отговорни, по-солидарни и по-единни! Само заедно можем да гарантираме европейското бъдеще на България и нейното достойно място в обединена Европа!

 

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!”

 

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?