Категории

ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА БАБИНДЕН В ЕТРОПОЛЕ

22 Януари 2020 | 14:00 Прочетена: 167

По традиция Денят на родилната помощ – Бабинден, бе отбелязан тържествено в местната болница. Тази година поздрав към лекарите и акушерите от Родилното отделение отправиха малчуганите от Детска градина„Слънчице“. Началото на празника бе поставено в 10:30 часа в болница ,,Проф. Д-р Александър Герчев‘‘, където се проведе мило тържество, в чест на всички лекари, акушери, медицински сестри и санитари, работещи в Акушеро-гинекологичното отделение, както и на първото бебе, родено в община Етрополе.

Бебето се роди на 2 януари и носи красивото име Алекс. Неговите щастливи родители са Виктория Тодорова и Марин Петков. С хубави и искрени пожелания, малкия Алекс бе орисан от заместник-кметовете на Община Етрополе Станка Димитрова и Росица Христова, които му пожелаха да расте здрав, щастлив и да радва всички около себе си. Бебето беше дарено от името на Кмета на Община Етрополе г-н Димитър Димитров.

Празникът беше наситен с весели емоции, много радост, мили думи, подаръци и цветя. Официални гости на милото тържество бяха: Росица Христова и Станка Димитрова – заместник – кметове на Община Етрополе, Росица Иванова – Началник отдел „Социална политика, спорт и туризъм“, д-р Цено Глогов-управител на "Медицински център-I Етрополе".

Тържеството бе открито от д-р Галя Василева– управител на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев”-Етрополе ЕООД. „Уважаеми лекари и акушерки, скъпи гости, днес празнуваме Денят на родилната помощ, известен по стара традиция като Бабинден и празника на акушери и гинеколози. Това са хората, които в един от най – съкровените моменти, какъвто е раждането имат високо отговорната задача да съхранят и опазят живота на новородените и техните майки. Да помогнеш в чудото на раждането на един нов живот не е просто, професия това е житейско призвание. То изисква не само висок професионализъм, но и съпричастност, сила, умения вдъхващи вяра и надежда. Наградата за вашия труд намира израз в чакания първи детски плач и първата среща на майка и рожба. Всеки Ваш работен ден се превръща в ярък спомен, изпълнен с искрена благодарност и дълбоко уважение в съзнанието на хиляди родители сбъднали с Ваша помощ мечтата да имат дете.  Пожелавам  Ви сила, за да продължавате да следвате своето призвание да дарявате живот. Нека отделението да е пълно със здрави бебета и майки, а топлината в детските очи и благодарността на щастливите родители са признание за Вас. На Вас, баби и майки пожелавам здраве и щастие озарено от детски усмивки. Щастлива съм да бъда сред Вас, на един от най – светлите и красиви празници – Денят на родилната помощ. Честит празник! Бъдете живи и здрави!“ , бе част от поздрава на д-р Василева.

Заместник – кметовете на Община Етрополе отправиха своите поздрави към целия екип  на Акушеро – гинекологичното отделение. Те им пожелаха здраве и късмет, да продължават да даряват здраве на другите, а работата им да носи безкрайна радост и удовлетворение. От името на кмета Димитър Димитров бе връчен поздравителен адрес и цветя на всички медицински работници от Акушеро-гинекологичното отделение.

Заместник-кметът г-жа Христова сподели важна новина за МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев”-Етрополе, а именно, че от кабинета на министъра на здравеопазването са уведомили Община Етрополе, че във връзка с искане за предоставяне на оборудван автомобил за болницата, такъв ще бъде предоставен на Общината и ще бъде дарен на болницата. 

Д-р Василева допълни, че са се включили в акцията „Капачки за бъдеще“ и ще бъдат дарени 6 броя нови легла за новородени и 2 броя лампи /кокичета/.

Безкрайна радост и приятни емоции, на всички присъстващи, дариха децата от ДГ „Слънчице“, които със своята невинност, талант и доброта превърнаха деня в чист и цветен празник. Малките орисници пожелаха на малкия Алекс да бъде здрав, щастлив и да бъде гордост на родителите си.

 

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?