Категории

Обмяна на иновативни практики в СУ "Христо Ясенов"

03 Декември 2019 | 15:37 Прочетена: 111

В периода от 2 до 4 декември, обмяна на идеи и иновативни училищни практики се реализира между СУ „Христо Ясенов“ и 78 СУ „Христо Смирненски“ – Банкя. Обмяната на идеи и иновативни училищни практики се реализира по Национална програма "Иновации в действие". В първия ден от своето посещение, децата опитаха да работят със софтуерна система „Енвижън“, създадена да улесни учителите при тяхната работа и стремяща се към разрешаването на двата основни проблема в началното образование, а именно липсата на ресурси, които могат да бъдат отделени за оборудване на класните стаи и липсата на интерес към науката у децата.
Във втория ден от програмата децата имаха посещение на час Енвижън плейу а след това час с QR код и LearningApps, където по интересен и иновативен начин те решаваха задачи по математика и упражнения по български език. С реализирането на тази национална програма „Иновации в действие“ децата имат възможност по един различен, интересен и достъпен за тях начин да упражняват своите най-любими предмети.
В програмата са включени още: музикален уъркшоп, танцово ателие, артателие, саундпейнтинг уъркшоп, запознаване с историята на град Етрополе, посещение на час по програмиране.

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?