Категории

Кметът на Община Етрополе Димитър Димитров и новоизбрания Общински съвет за мандат 2019-2023 положиха клетва пред областния управител Илиан Тодоров

07 Ноември 2019 | 13:54 Прочетена: 232

 На 6 ноември в Мултифункционалната зала при Народно читалище „Тодор Пеев-1871“ се състоя тържествената сесия на Общински съвет – Етрополе. Тържествената сесия започна с Националния химн на Република България и водосвет за здраве и благоденствие, който бе отслужен от отец Огнян.  Новоизбраният кмет на община Етрополе Димитър Димитров положи клетва пред областния управител на Софийска област – Илиан Тодоров, който му връчи символите на властта – огърлието и символичния ключ на града.  Новоизбраните общински съветници по традиция също положиха клета
На тържественото заседание присъстваха още Николай Борисов – заместник-областен управител и Мая Цанова – секретар на Областната администрация.
Преди началото на клетвата, Ивелина Атанасова – председател на ОИК – Етрополе връчи удостоверенията за избор на Димитър Димитров – Кмет на Община Етрополе, общинските съветници и Марин Маринов – Кмет на село Малки Искър.
По традиция на първата сесия, заседанието се води от най-възрастния избран съветник, а в новия общински съвет това е Линко Лилов, който откри сесията и я ръководи до избирането на новия председател. По предложение на Христо Андреев за председател на Общинския съвет беше обявена кандидатурата на досегашния председател Марин Маринов. По предложение на Пламен Патев, комисията по гласуване бе в състав: Мила Манчева-председател и членове: Венета Гергова и Владимир Александров. При проведеното тайно гласуване, председателя на избирателната комисия Мила Манчева обяви, че за Марин Маринов  са гласували 16 от съветниците и една от бюлетините е невалидна.
Председателят на Общински съвет – Етрополе Марин Маринов благодари за доверието, което са му гласували колегите, той допълни, че новият общински съвет трябва да работи без политически пристрастия за доброто на хората и за развитието на общината през следващите четири години. В дневния ред на сесията бе направена и промяна в решение на Общинския съвет, което касае назначаването на кметски наместници в останалите села от община Етрополе, в които нямаше избор на кмет поради по-малък от необходимия брой гласоподаватели.

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?