Категории

ПЪРВИЯТ УЧИЛИЩЕН ЗВЪНЕЦ УДАРИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „ХРИСТО ЯСЕНОВ“

16 Септември 2019 | 16:50 Прочетена: 355

С много усмивки, слънчево и весело настроение, амбиция за постигане на нови върхове започна Новата учебна 2019/2020 година за възпитаниците на СУ „Христо Ясенов“. Общо 768 ученици, от които 66 първокласници, прекрачиха прага на училището в този слънчев ден.
Тържеството започна с издигане на Националния флаг на Република България, а след това ясеновци посрещнаха знамето на училището.
По стара българска традиция, празничен водосвет за здраве и благословия бе отслужен от отец Емил. Отец Емил пожела на всички здраве и благоденствие. С пъстра програма в съчетание песни и танци бяха част от тържествената програма.
Откриването на Новата учебна година в СУ „Христо Ясенов“ бе уважено от г-жа Росица Христова – заместник – кмет на Община Етрополе,  инж. Стефан Борисов – заместник – кмет на Община Етрополе, госпожа Боряна Керемидска – заместник – ръководител на „Счетоводен отдел“ в „Елаците-МЕД“ АД, Даринка Петкова – Началник отдел „Управление на общинската собственост, икономическо развитие и жилищна политика“, Цветана Толева-председател на Обществения съвет към училището, бивши учители, родители, близки и приятели на училището.
По стара българска традиция приветствие към всички отправи г-жа Мила Манчева – директор на СУ „Христо Ясенов“. Тя поздрави децата и им пожела да бъдат здрави, успешни и да радват своите учители и родители, за да постигат все по – добри резултати и да бъде наситена с много успехи. В своето приветствие г-жа Манчева акцентира върху успехите през изминалата година, които са постигнати с много труд и усърдие.
Поздравителен адрес от името на Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров прочете заместник – кметът на Общината госпожа Росица Христова. По традиция за поредна година първокласниците получиха подарък книжка с лично обръщение към първокласника от Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров.
Поздравителни адреси по повод празника  са получени от: г-жа Милена Дамянова-председател на комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание на Република България, г-жа Росица Иванова, началник на Регионалното управление по образование София област, Красимир Вълчев- министър на образованието и науката, инж. Драгомир Драганов-изпълнителен директор на "Елаците-Мед" АД и ПП ГЕРБ.
След като Директорът на училището госпожа Мила Манчева удари първия звънец, заместник – кметът на Общината Росица Христова плисна менчето с вода за здраве, благополучие и успехи. За поредна година, учениците от дванадесети клас поведоха първолаците към новите им класни стаи, за да отбележат първите стъпки едно ново начало.

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?