Категории

ИЗЛОЖБА НА ГОБЛЕНИ „МАГИЯ И РЕАЛНОСТ”

11 Март 2019 | 10:50 Прочетена: 62

В навечерието на Международния ден на жената – 8-ми Март Исторически музей-град Етрополе за поредна осма година организира изложба на гоблени „Магия и реалност”, които са плод на вдъхновения труд на майсторки гобленарки в Етрополе. Изящество, красота, сръчност и истинско майсторство – това са част от прилагателните, с които могат да се опишат творбите, изработени от сръчните ръце на жените.
Изложбата бе открита на 8 март /петък/ от 11.00 часа в Исторически музей, която е под надслов „Магия и реалност“. На изложбата присъстваше Росица Иванова – Началник отдел „Социална политика, спорт и туризъм” и граждани.
Изложбата бе открита от г-жа Наталия Цветкова – Директор на Исторически музей – Етрополе. Тя поздрави дамите с празника, подари на всяка жена гривна с минерал за късмет и пожелание за здраве, любов, топлина и вдъхновение.” Изложбата ще бъде отворена до 31 март с безплатен вход.
Изложбата „Магия и реалност” се превърнала в традиция за етрополци, както и се е наложила като постоянно събитие в културния календар на музея. Неизчерпаем извор на вдъхновение е красотата сътворена от гобленарките с игла и конец. Всяка година посетителите се наслаждават на нови, оригинални и неповторими модели гоблени. Изложбата „Магия и реалност”се радва на голяма популярност сред посетителите на музея. Тази година в изложбата участват 18 майсторки-гобленарки - Савина Григорова, Марияна Енчева, Ивана Йотова, Сияна Манчева, Цанка Цанова, Павлинка Борисова, Веселка Пенкова, Иванка Павлова, Снежана Асенова, Стела Радкова, Цанка Василева, Цветанка Томова, Тоника Николова, Весела Цанова, Райна Пушкарова, Николина Цветкова, Станка Атанасова, Гергана Цакова.

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?