Категории

ТЪРЖЕСТВЕНО ПРИКЛЮЧИ КОНКУРСА „140 ГОДИНИ СВОБОДА. ГЕРОИТЕ И СЪБИТИЯТА ОТ МОЯ РОДЕН КРАЙ“

06 Ноември 2018 | 14:23 Прочетена: 329

На 5 ноември тържество приключи конкурса проведен от „Геотехмин“ ООД и „Елаците – Мед“ АД. Мероприятието по повод приключването на конкурса се състоя в Комплекс „Етрополия“ и на него присъстваха: инж.Валентин Цацов - директор на Рудодобивен комплекс „Елаците – МЕД“ АД, Марин Маринов - председател на Общински съвет-Етрополе, Росица Христова - заместник-кмет на Община Етрополе, Даниела Теофанова - директор "Връзки с обществеността" в Геотехмин ООД,г-жа Наталия Цветкова – директор на Исторически музей – Етрополе, служители на дружествата, директори на училищата участници, учител, РК "Традиция" гр. Етрополе, отличени ученици от конкурса.
Приветствие към присъстващите отправи инж. Валентин Цацов – директор на Рудодобивен комплекс „Елаците – Мед“ АД „За мен е чест и удоволствие да Ви приветствам с "Добре дошли" на нашия празник, посветен на приключването на тазгодишния конкурс "140 години Свобода.Героите и събитията от моя роден край", проведен от Геотехмин и Елаците-Мед в рамките на програмата на корпоративна социално отговорност "Култура и национална идентичност". По традиция това наше събитие се провежда в седмицата около Деня на народните будители , за да отдадем почит на големите личности, които с живота и делото си са запазили неугасващата светлина на българския дух, просвета и книжовност. Съхраняването и разпространението на ценностите и идеите, които открояват националната ни култура и идентичност, е мисия и дълг и на днешните будители…“ В приветствието на инж. Цацов се спомена и за идеята, която са имали дружествата да запалят жаждата на децата, за да може да се предаде историята, културата и бита. Конкурсът, който се прави за 4 поредна година в населените места, където „Елаците – Мед“ АД и „Геотехмин“ ООД развиват своята дейност кара децата да се разровят  в миналото, да открият нови и непознати неща за тях, които да ги вдъхновят.
В конкурса тази година участие взеха ученици от 5 до 12 клас в конкурсните категории "рисунка" и "писмени творби" със 181 предадени работи от всички училища. Думи на благодарност за организираните дейности през години отправиха г-жа Наталия Цветкова – директор на Исторически музей – град Етрополе, г-жа Мила Манчева – директора СУ „Христо Ясенов“ – град Етрополе, г-н Иван Иванов – директор на ОУ „Христо Ботев“ – град Етрополе, г-жа Десислава Найденова – директора на ПГ „Тодор Пеев“ – град Етрополе, г-н Марин Маринов – председател на Общински съвет – Етрополе. Те благодариха на дружествата, на общинското ръководство за доброто сътрудничество през годините.
Участие взеха и прекрасните танцьори от Танцов ансамбъл „Балканска младост“ с ръководител Калинка Пушкарова. В края на тържеството учениците имаха за задача да подредят огромен пъзел от картина на Васил Горанов „Пътят към София“. Учениците се справиха блестящо и подредиха изключително бързо картината, с която се снимаха за спомен.

Актуално

Харесва ли ви новата визия на сайта?