ЕТРОПОЛЦИ И ГОСТИ НА ОБЩИНАТА ПОСРЕЩАТ ПРАЗНИКА ,,СВЕТИ АТАНАС’’ ЗАЕДНО С ВОЛОДЯ СТОЯНОВ

IMG 1367

В навечерието на празника ,,Свети Атанас’’, Володя Стоянов – ,,Войводата’’ зарадва етрополци и туристи-гости на Етрополе с неповторим празничен концерт. Той се състоя на 25 януари – последната неделя от месеца, когато по традиция етрополци отбелязват празника. Въпреки студеното време Големият салон при НЧ ,,Тодор Пеев-1871’’ се оказа препълнен. Туристите от другите населени места бяха впечатлени от приятната изненада, като без съмнение тази година празникът ще бъде запомнен не само с традиционния поход, но също така и с невероятните изпълнения на Володя Стоянов.

В продължение на близо час и половина той представи незабравими песни от своя богат репертоар. Песни, които ни карат да се гордеем с това, че сме българи, че имаме богата и славна история, която не бива да остава забравена в миналото. Няма по-хубаво от това младото поколение да обича и уважава всичко българско. Това ясно пролича от уникалните танцови изпълнения на ТА ,,Балканска младост’’ и Клубa по народни танци ,,Етрополска китка’’ с ръководител Калинка Пушкарова, които красяха всяка песен на нашия гост-изпълнител. В последните минути на концерта присъстващите в залата останаха на крака, когато невероятните танцьори слязоха от сцената и поведоха голямо хоро сред публиката. От таланта на изпълнителите от ансамбъла бе впечатлен и самият Володя Стоянов, който сподели, че възнамерява да направи голям концерт в НДК, по случай 20 години откакто е на сцена и би желал етрополският ансамбъл да танцува на неговите изпълнения.

На финала, в знак на благодарност за прекрасните изпълнения, беше поднесена красива кошница с цветя от името на кмета – инж. Богомил Георгиев и председателя на Общински съвет-гр. Етрополе – г-н Христо Андреев.

 


{jcomments on}