С КОЛЕДЕН ДУХ И МНОГО ПРАЗНИЧНО НАСТРОЕНИЕ НИ ЗАРЕДИХА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НА ОУ ,,ХРИСТО БОТЕВ‘‘-ГР. ЕТРОПОЛЕ

IMG 9622

На 13 декември 2013 година коледно дръвче грейна в ОУ ,,Христо Ботев‘‘-гр. Етрополе. Празничната коледна програма протече пред сградата на училището, където въпреки студеното време, родители и деца очакваха с огромно нетърпение запалването на светлинките на коледната елха.

Минути преди да грейне дръвчето, възпитаници на училището зарадваха присъстващите с коледни и новогодишни песни и стихове, посветени на един от най-големите християнки празници. Усмивките по лицата на децата и светлинките в техните очи, придадоха на училищния празник истински коледен дух. Тържеството бе придружено от предколеден базар, включващ асортимент от сладкиши, традиционна българска баница и коледни украси, изработени от самите деца, като всеки имаше възможността да си закупи, каквото желае. Всички ученици, учители, родители и гости на предколедното тържество бяха поздравени от директора на ОУ ,,Христо Ботев‘‘ – господин Иван Иванов. На всички той пожела много здраве, щастие и благополучие през новата година и във всяко едно семейство никога да не угасва лъчът на надеждата. Преди това, господин Иванов сподели, че през настоящата учебна година училището работи по общо 12 проекта, свързани с интересите и заложбите на всяко едно дете, така че всеки ученик да се занимава с това, което му се отдава най-много. Той съобщи, че дори в момента в училището има група студенти от Бразилия и Украйна, които помагат на учениците в изучаването на английски език и опознаването на други култури и традиции.

След приключването официалната част, дойде и най-дългоочакваният момент – запалването на коледните светлинки, които бяха посрещнати от радостните викове на децата, а училищната сграда придоби вълшебен празничен вид.


{jcomments on}