ДОМЪТ ЗА СТАРИ ХОРА ОТПРАЗНУВА 10- ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

IMG 4874

На 9 май ,,Домът за стари хора”- гр. Етрополе отбеляза 10- годишнината от създаването си. Домът е създаден на 9 май 2003 г., първоначално помещаващ се на третия етаж в сградата на болницата, кмет на Етрополе, по това време, е д-р Цено Глогов. През 2011 година община Етрополе печели проект ,,Преустройство и промяна предназначението на триетажна масивна сграда с предназначение- болница в Дом за стари хора” по проект ,,Красива България”. Така, благодарение на реализирането на този проект Домът за стари хора, помещаващ се в сградата на МБАЛ ,,Проф. д-р Ал. Герчев”, е преместен в напълно ремонтираната и модерно- обзаведена сграда на Старата болница. Новата сграда е с капацитет 42 човека, като в момента в Дома са настанени 30 потребители.

 Празникът дари с много радост и вълнение, всички присъстващи, а в някои очи проблясваха и сълзи. Гостите бяха топло посрещнати от директора на ,,Дома за стари хора” Латинка Иванова и целия персонал, които разбрахме, че са едни наистина мили и сърдечни хора. Поздрав към всички присъстващи отправи г-жа Латинка Иванова, пожелавайки много здраве и благополучие за напред, както на обитателите на Дома, така и на всички гости и присъстващи. Специални благодарности, Латинка Иванова отправи и към кмета на община Етрополе и служителите на общинска администрация за това, че винаги са насреща, когато имат нужда.

Гости на тържеството бяха- кметът на община Етрополе- инж. Богомил Георгиев, заместник- кметове- г-жа Венета Гергова и г-жа Росица Христова, д-р Цено Глогов, д-р Снежана Досева- управител на МБАЛ ,,Проф. д-р Ал. Герчев”, г-жа Марияна Илиева- първият директор на Дома за стари хора, директори на институции, служители на общинска администрация и граждани.

С много топли и прочувствени думи кметът на Община Етрополе поздрави всички възрастни хора, които в момента приемат този Дом за собствен, като им пожела на първо място много здраве и да бъдат все така обгрижвани с любов и внимание. Специални поздравления г-н Кметът отправи към директора Латинка Иванова и целият персонал, като отбеляза, че не само красивата и уютна сграда, защото това са само стени, а предимно грижите и доброто отношение на тези хора, прави щастливи обитателите на Дома.

Поздравителен адрес на директора на Дома за стари хора, връчи г-жа Росица Христова заместник- кмет, като пожела на възрастните хора да бъдат здрави и да се радват на дълги години спокоен живот и ги увери, че за тях се грижат добри специалисти, като им се предлага ефективна медицинска и социална услуга.

С празнична програма, с участието на ФА ,,Балканска младост” и Детска вокална група ,,Звездица”, домакините поздравиха своите гости и зарадваха възрастните хора. След прекрасните изпълнения на нашите талантливи деца, думата взе баба Пенка, която в момента заедно със съпруга си живеят в Дома за стари хора. С сълзи в очите, тя разказа за топлото отношение, с което са посрещнати и с което се грижат за тях в дома. За това, че изпитва радост, само като погледне директорката или някой друг от персонала, описвайки ги като най- милите хора, които познава.

Разбира се, няма рожден ден без торта, свещички и подаръци- кметът инж. Богомил Георгиев подари икона с лика на Света Богородица, като пожела Тя да закриля

 


 

 

Коментари   

 
0 #2 Jai 20-07-2017 08:04
Hi guys! Who wants to chat with me? I have profile at HotBabesCams.co m, we can chat, you can watch me live for
free, my nickname is Anemonalove: https://3.bp.blogspot.com/-u5pGYuGNsSo/WVixiO8RBUI/AAAAAAAAAFA/JWa2LHHFI2AkHParQa3fwwHhVijolmq8QCLcBGAs/s1600/hottest%2Bwebcam%2Bgirl%2B-%2BAnemonalove.jpg , here is my photo:

https://3.bp.blogspot.com/-u5pGYuGNsSo/WVixiO8RBUI/AAAAAAAAAFA/JWa2LHHFI2AkHParQa3fwwHhVijolmq8QCLcBGAs/s1600/hottest%2Bwebcam%2Bgirl%2B-%2BAnemonalove.jpg
Цитиране
 
 
+2 #1 Bили 11-05-2013 20:09
Браво !Познавам директорката и част от персонала и знам ,че са страхотни хора.Вярвам ,че под нейно ръководство и персонала и старите хора ще се чувстват много добре.Много здраве и радостни мигове им желая.
Цитиране
 

Добавете коментар


Защитен код
Обнови