Ученици от Община Етрополе участваха в летен лагер по инициатива на Областния управител

снимка Рила

По инициатива на областния управител на София- област господин Илиян Тодоров вила „Горски кът” , която е притежание на областната управа в курорта Боровец, беше използвана за организиран летен отдих на изявени ученици от социално слаби семейства. От 31.07.2017 до 02.08.2017г. във вилата гостуваха 13 ученик а от училищата в град Етрополе. Пътуването и храната на нашите ученици бяха финансирани от Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров.

По време на престоя си там учениците изживяха три незабравими дни сред красотата и величието на Рила планина, разходиха се до първенеца на Балканския полуостров- връх Мусала, потопиха се във възрожденския дух на град Самоков. Любезните домакини им осигуриха безплатно пътуване с лифт и ползване на басейн, чудесни условия за отдих и игра. Там учениците се учеха да градят колектив, да поемат отговорност по поддържане на хигиената и реда.

Там чувствайки топлотата и грижата на Областното и Общинското ръководство на Етрополе към тях- младото поколение те приеха тяхната благодарност, да бъде отговорност към родния град.