СУ "Христо Ясенов" - "Училище - посланик на Европейския парламент"

DSC 0002

СУ "Христо Ясенов" бе удостоено със званието "Училище- посланик на Европейския парламент". То е едно от 19-те училища от България, което и занапред е избрано да продължи работата си по проекта. Наградата идва като резултат от неуморната работа на група ентусиасти от 9 „В” и 10 „Г” клас.

Чрез презентация учениците представиха различни инициативи пред инж. Стефан Борисов – заместник – кмет на Община Етрополе, директори, учители и ученици от училището. През този период учениците се срещнаха с евродепутата г-н Петър Курумбашев и президента на Международната асоциация на европейските клубове в България д-р Красимира Василева, посетиха Европейския парламент и Европейската комисия в Брюксел, участваха в състезание "Евроскола", където се класираха на 5 място. От Информационното бюро на ЕП за България учениците получиха сертификати, тениски с логото на проекта и заслуженото призвание да се наричат "Млади посланици на Европейския парламент" .

След представената презентация за това какво са направили и какво са научили, заместник – кметът на Община Етрополе инж. Борисов поздрави децата за вложеното старание, което са положили, за да се подготвят и реализират този проект. „Вие сте придобили нови знания, които да Ви послужат занапред. Това е важно за Вас, защото надграждате своите знания, докоснали сте се до това какво е Европейски парламент, каква са Европейските институции и как работят те. Чрез този проект пред Вас се отварят нови възможности, нов мироглед да виждате Света по друг начин. Продължавайте да работите усърдно по различни проекти, които ще Ви носят удовлетворение. Предавайте това, което сте научили на Вашите съученици”, бе част от изказването на г-н Борисов.