ВОЛОДЯ СТОЯНОВ-ВОЙВОДАТА ПРЕДСТАВИ НАЙ-НОВИЯ СИ АЛБУМ В ЕТРОПОЛЕ

IMG 3964

На 22 ноември етрополци имаха удоволствието да чуят песните, включени в новия двоен албум на Володя Стоянов-Войводата - ,,ОТ ЦЪРНИ ДРИН ДО ЦЪРНО МОРЕ…’’. Концертът бе част от мероприятията, организирани по случай честването на 137-годишнината от Освобождението на град Етрополе.

 

Легендарният Володя Стоянов, вече близък приятел на етрополци, изпълни любими на всички българи - народни песни от Македония, както и негови авторски парчета. С изпълненията си певецът накара всички присъстващи на празничният концерт да се почувстват горди от факта, че са българи. Много радост и приятни емоции донесоха и изящните танцови изпълнения на танцьорите от ,,Балканска младост’’ и ,,Етрополска китка’’, които с танците си правеха всяка една песен на Володя Стоянов още по-българска и по-превъзходна.

По този повод изпълнителят още в самото начало на концерта отправи поздрав към талантливите танцьори, които не за първи път са на една сцена с него. С искрени благодарности, той се обърна към техния ръководител Калинка Пушкарова, като я поздрави за големия професионализъм и красотата, която създава с работата си.

Приятна изненада за народния певец, на финала на концерта, бе поднесеният му подарък – сабя, която му бе връчена от господин Иван Кринчев от името на Регионален клон ,,Традиция’’-гр. Етрополе и кметът инж. Богомил Георгиев.

Хубави думи на благодарност и възхищение към този голям българин и местните таланти, отправи етрополката Иванка Антонова, която изрази преклонението си към техния професионализъм и любовта, която влагат, за да успяват с всяко свое изпълнение да радват хората. А самия концерт, тя нарече ,,Епопея на творчеството’’.

Доказателство за великолепните изпълнения на Войводата и танцьорите от Ансамбъл ,,Балканска младост’’ и Танцова формация ,,Етрополска китка’’, беше препълнената зала и непрестанните овации на публиката. В знак на благодарност беше поднесена красива кошница с цветя от името на кмета инж. Богомил Георгиев и председателя на Общински съвет-гр. Етрополе – господин Христо Андреев.

 


 

{jcomments on}